‘Over Queen Nikkolah, de niet gepubliceerde column van Kurt’

Net als je denkt dat we alles al gezien hebben… 

 

Het is overduidelijk, onze tradities moeten eraan. Een minuscuul percentage van onze bevolking heeft een enorme hekel aan hoe we leven.

Dat bleek deze week alweer toen we vernamen dat op zes december niet Sinterklaas op het stadhuis zou worden uitgenodigd, maar wel Queen Nikkolah.

Queen Nikkolah, ik help u even op weg, is een nieuw in het leven geroepen ‘hulpsint’ die ‘raciale en gendergrenzen ter discussie stelt.’

Zonder dat we het weten, werden we als kind dus ondergedompeld in racisme en seksisme. Daar lijken de bedenkers toch vanuit te gaan. Daar lijkt ook schepen Hafsa El Bazioui vanuit te gaan, want zij nodigde die Queen uit. Van haat tegen onze tradities mag je deze groep doorgeslagen wokers verdenken, van consequentie niet.

 

Zwarte Piet, in het Gents Sint Nikodemus, moest verdwijnen om plaats te maken voor… een zwarte dame met ongeveer dezelfde naam.  Als u het nog snapt, mag u het me uitleggen. Persoonlijk heb ik niets tegen een extra feest.  Ik stuur mijn moslimvrienden een berichtje als ze hun Suikerfeest vieren en ik mocht al Diwali meevieren met mijn Hindu-maat Sunil.  Ik zou echter nooit een extra personage bedenken om al hun verhalen en tradities politiek correct te maken.  Door de nieuwe hulpsint precies op Sinterklaasdag uit te nodigen, schiet schepen El Bazioui recht in het hart van onze tradities.  Aan haar eigen tradities houdt onze eerste-schepen-met-een-hoofddoek nochtans wel vast, en daar heeft niemand problemen mee.  

In Gent moest de Kerstmarkt al plaats ruimen voor een Winterfeest en nu dit.

Voor we het weten, mogen we geen Europese spar meer versieren met ballen, maar moeten we een cactus behangen met plastieken eierstokken.

Waar stopt die idiotie? Zoiets moet ook burgemeester De Clercq gedacht hebben want hij maakte de uitnodiging ongedaan. Gezond verstand in het Stadhuis, het kan.