Kurt in de pers


Een overzicht van de meest recente persberichten. 

 

Kurt te gast op AVS-  19/07/2020

Uitzending Es'ter niets te doen misschien?

 

Es'ter niets te doen misschien? is het alternatief Gentse Feestenmagazine van AVS.

Centrale gast is Ivan Saerens van het Sint-Baafsplein. Kurt Burgelman speelt enkele nummers live in de studio.

 

Herbekijk de uitzending hieronder. Kurt te gast bij BNL op 14/06/2020

meer weten? 

Klik hier. 


De Gentenaar - 05/06/2020

 

Kurt Burgelman knoopt aan bij een liedje dat hij 17 jaar geleden schreef.

Biezebaaze wil niet meer trouwen met Loetsebolleke

Biezebaaze brengt 17 jaar na de lancering van Loetsebolleke een opvolger uit van zijn grootste hit. Ook die krijgt de titel Loetsebolleke maar dan wel met de ondertitel ’k oa ’t nuunt nie meuge vroag.

 

Lees hier verder 


VRT Nieuws 04/06/20 - Na 17 jaar nieuwe versie van hit

04/06/2020

Na 17 jaar nieuwe versie van hit

 

"Loetsebollekezoetse" zonder romantische clichés: “Ik was beter niet met haar getrouwd”.

De Gentse groep Biezebaaze brengt een nieuwe versie uit van haar hit "Loetsebollekezoetse" uit 2003. Enkel het refrein blijft hetzelfde, de rest van de tekst gooit het over een andere boeg.  De zanger vraagt zijn geliefde niet langer om te trouwen, integendeel zelfs: “’K oa ’t nuunt nie meuge vroage” (ik had het nooit mogen vragen), is nu de conclusie.

 

Zanger Kurt Burgelman schreef tijdens de coronacrisis elke dag een nieuw nummer. Zo kwam hij ook op het idee om zijn grote hit van 17 jaar geleden te herschrijven. “Ik wou voor de grap nadenken over hoe het had kunnen gaan, mocht de inhoud van het nummer echt gebeurd zijn”, vertelt hij bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Het oorspronkelijke nummer was romantisch en ook wel een beetje grappig, maar deze keer wou ik het geen "happy end" geven. Zoals in vele relaties komt er wel sleet op en dat bezing ik hier.

 

 ‘Loetsebolleke’ is een verzonnen verhaal met een vleugje humor 

 “Eigenlijk is het mannenpraat”, geeft Kurt Burgelman toe. “Toogpraat, maar dan in ’t sappig Gents, de wereldtaal die men ondertussen in gans Vlaanderen weet te appreciëren. Net als de eerste versie, is ook deze ‘Loetsebolleke’ een fictief, verzonnen verhaal met een vleugje humor.”

 

Op vrijdag 5 juni komt de single officieel uit.

Hieronder zie je een filmpje van de Facebookpagina van Kurt Burgelman, waarin hij de nieuwe tekst inzingt:  


HLN - 04/06/2020 - Voor het eerst sinds 2013 brengt Biezebaaze weer muziek uit: vervolg op ‘Loetsebolleke’ is een single

Origineel is het wel, een vervolg maken op een 17 jaar oud, eigen nummer. Vrijdag pakt Biezebaaze uit met de nieuwe single ’k oa ‘t nuunt nie meuge vroage’. Daarin gaat het over hoe het is gelopen, 17 jaar na dat huwelijksaanzoek in de Vooruit, uit de nummer 1-hit Loetsebolleke. “Ik kreeg er heel veel reactie op, maar dat er een producer zou bellen om het nummer uit te brengen, had ik zelf ook niet verwacht,” zegt vertelt Burgelman, die ook wekelijks een column voor HLN schrijft. 

Sinds de lockdown mag er niet meer opgetreden worden, en dat is voor artiesten als Kurt Burgelman redelijk vervelend. Dus schreef hij al vrij vlug een nummer over het feit dat hij zich steendood verveelde. En daarna nog één, over Afstand houden, en over Bergamo. Het werd al snel een sport om élke dag een nieuw nummer te posten op zijn Facebookpagina, en dat werd fel gesmaakt.”

Lees verder.......


Zeeuws Nieuws - pvc.nl - 04/06/2020

Voor het eerst sinds 2013 brengt Biezebaaze weer muziek uit: vervolg op ‘Loetsebolleke’ is een single

Origineel is het wel, een vervolg maken op een 17 jaar oud, eigen nummer. Vrijdag pakt Biezebaaze uit met de nieuwe single ‘k oa ‘t nuunt nie meuge vroage’. Daarin gaat het over hoe het is gelopen, 17 jaar na dat huwelijksaanzoek in de Vooruit, uit de nummer 1-hit Loetsebolleke. “Ik kreeg er heel veel reactie op, maar dat er een producer zou bellen om het nummer uit te brengen, had ik zelf ook niet verwacht,” zegt vertelt Burgelman, die ook wekelijks een column voor HLN schrijft.

 

Lees hier verder

 

 


Kurt te gast bij KAA Gent op 18 mei 2020

De derde Maesmaandag met Kurt Burgelman vanuit zijnen Ghelamcobubbel naar jullie bubbel!

Geniet ervan Buffalo's!


Joe FM op dinsdag 5 mei 2020

Together all the way   - 'Merci' voor alle hulpdiensten van Kurt Burgelman (Biezebaaze) 

Vandaag luister je de hele dag naar Stefaan.

 

Als bedankje voor alle hulpdiensten, in de breedste zin van het woord, omdat zij zijn blijven doorgaan tijdens de coronacrisis.

Zanger, gitarist en liedjesschrijver van Biezebaaze Kurt Burgelman zingt daarom speciaal voor hen 'Merci' op radiozender Stefaan.

 Bekijk hier het filmpje met de tekst. HLN - 29 april 2020

Eindelijk een volledig nummer over ‘Mia Dewulf’: de Gentse versie van We Are The World

 

Iedereen kent het nummer We Are The World, dat in 1985 werd geschreven om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de hongersnood in Ethiopië. Maar de helft van Vlaanderen zingt het refrein mee als ‘Mia Dewulf’. Kurt Burgelman heeft daar nu eindelijk een volledig nummer van gemaakt.

 

Lees hier het volledige artikel 

 AVS op bezoek


 

 

 

 

 

Deze reportage verscheen op 22/04/2020

 

"Corona-Quotes" op T-shirts 
HLN - 22 april 2020

Kurt Burgelman haalt Turkse internet-tv met Gentse versie van Şımarık: “Gemeenschappen verbinden is eigenlijk zo moeilijk niet"

 

Als sinds het begin van de lockdown zet de zanger van BiezeBaaze dagelijks een liedje online, allemaal nieuw materiaal. Verschillende keren al zoog hij een coronanummer uit zijn duim, maar ook grappige nummers en zelfs een vervolg op de nummer 1-hit van weleer – Loetsebolleke – passeerde de revue.

 

Lees het volledige artikel hier HLN - 23 maart 2020

Kurt Burgelman zet elke dag een nieuwe song online:

“Horen dat mensen daar vrolijk van worden, doet deugd”

 

Vandaag voor de derde dag op rij: een nieuw nummer van Kurt Burgelman op Facebook. Voor de derde keer al gaat het over corona. “Ik ben van plan dit elke dag te doen, al zal het niet elke dag over corona gaan”, zegt de zanger van BiezeBaaze. “Ik kreeg op de eerste nummers massaal veel reacties. Blijkbaar hebben mensen er dus iets aan.”

 

Lees het volledige artikel hier  

Het Nieuwsblad - 23 juli 2019

Te Weinig Gents op de Feesten? En birzebaaze dan? 

 

GENT - Je kan er je klok gelijk op zetten. Maandagavond is Buffalo-avond op het Sint-Baafsplein, en daarna in het de beurt aan de Gentse rockgroep Biezebaaze.

 

Lees het volledige artikel hier  HLN - 8 januari 2019

 

Kurt Burgelman naar huiskamers met nieuw Gents materiaal

“Mensen bleven maar vragen naar nieuwe Gentse nummers”

 

Kurt Burgelman van BiezeBaaze pakt uit met nieuw Gents materiaal. Nieuwe nummers in de stijl van BiezeBaaze, maar dan alleen, en voor een klein publiek. “Ik wil spelen in huiskamers en kleine cafés, om dicht bij het publiek te zijn, en om mensen te hebben die echt willen luisteren”, zegt hij. “En het zal meer zijn dan muziek alleen, er mag ook gelachen worden.” De nieuwe show zal ‘Moar Mensen toch…’ heten.

 

Lees het volledige artikel hier